Tegen deze pijn helpen pijnstillers niet

Kent u het verhaal van de man die er zo’n last van had dat alles hem zeer deed? Uiteindelijk kreeg hij er zoveel hinder van dat hij toch maar naar de dokter ging. Op verzoek van de dokter wees hij aan waar hij pijn had. Hij wees zijn arm aan, zijn buik, zijn gezicht, zijn benen. Overal waar ik op druk doet het pijn. Nou, zei de dokter, dat klopt wat u heeft een ontstoken vinger.

Het bovenstaande is een oud grapje, maar serieus… pijn is een lastig ding. Het maakt dat je niet lekker in je vel zit. Je wordt prikkelbaar en reageert kortaf. Als je pijn hebt in je lichaam, dan neem je daarom ook vaak een pijnstiller. Je past je gedrag, bewegingen en inspanningen direct aan om zoveel weinig mogelijk pijn te ervaren.

Maar wat als je pijn hebt in je ziel? Net als in je lichaam kan er ook in je ziel iets kapot zijn en pijn doen. Net als bij pijn in je lichaam ga je dan ook vanuit die pijn reageren. Je wordt prikkelbaar en kortaf en als mensen de zere plek aanraken schiet je helemaal uit je slof. Je past je leven langzaam maar zeker aan om zo weinig mogelijk van die pijn te ervaren.

Lees het volledige bericht op CIP.NL

Wat voor mij Jezus zo bijzonder maakt, is dat Hij ervoor koos om onze pijn te dragen, ja sterker nog om onze pijn te worden.