Stop gewoon met dat eindtijdgeneuzel!

Ik wilde verder gaan met mijn uiteenzetting over bomen, akkers, voeding, moestuinen en paradijselijke fine dining. Ik wilde u daarvandaan meenemen naar de voorschriften die Jezus geeft als basis voor een gezonde en evenwichtige geestelijke voeding. Maar mijn geest raakte serieus geprikkeld toen ik deze morgen even op CIP.nl was en daar zag dat maar liefst 60% van de trending topics gevuld waren met artikelen over de wederkomst. Ik moet er gelijk maar even bij zeggen dat ik ze ook niet heb gelezen, want dat eindtijdgeneuzel interesseert me eigenlijk helemaal niets.

Eindtijdgeneuzel noem ik het maar gewoon. Verbijsterend vind ik het, al die aandacht. Niet alleen nu er weer eens een concrete berekende datum rondzingt, maar al eerder de afgelopen jaren heb ik me telkens weer afgevraagd waar die ongezonde belangstelling voor de wederkomst en eindtijd-theorieën vandaan komt. Op sociale media zag ik de afgelopen jaren hoeveel discussie er was over 1000 jaar hier of 1000 jaar daar. Maar we mogen toch wel vaststellen dat de vrucht van deze discussie voornamelijk bestond uit verwarring en onenigheid. En het brengt veel schade aan bij gelovigen. Ik heb het in mijn eigen omgeving het afgelopen jaar veel te veel gezien. Mensen die net tot geloof gekomen waren raakten volledig verward, de vijand kreeg ingang en de eerste liefde werd geroofd en het vuur gedoofd.

Lees het volledige bericht op CIP.NL

Gebrek aan relatie met de Heilige Geest geeft de vijand ruimte onze uren te vullen met eindeloze redeneringen, twisten, berekeningen en filosofieën